Proiectul SPIRE Baia Mare

Suntem bucuroși să vă informăm (dacă nu știați deja) despre un proiect finanțat din fonduri europene (Fondul European pentru Dezvoltare Durabilă) care are ca obiectiv dezvoltarea unui Masterplan pentru Zona Metropolitană Baia Mare, care va viza recuperarea și regenerarea celor aproximativ 650 de hectare de terenuri poluate.
Proiectul SPIRE Baia Mare (Smart Post Industrial Regeneration Ecosystem) invită locuitorii orașului Baia Mare să participe la procesul de co-creare a terenurilor poluate cu metale grele, vizate spre fitoremediere și spre transformare în spații publice comunitare valoroase.
Procesul de co-creare în cadrul proiectului Baia Mare reprezintă implicarea comunității privind factorul de decizie asupra transformării siturilor Ferneziu, Romplumb, Urbis, Colonia Topitorilor, Craica. Terenurile vor fi plantate cu scopul fitoremedierii, pentru a regenera terenul prin metode ecologice, având un procent de spațiu rezervat pentru rolul important de spațiu public comunitar.
👇Participă și implică-te cu idei, prin completarea chestionarul de Identificare a Problemelor și Necesităților pentru Terenurile Pilot.
Parteneriatul național al proiectului este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy.
Bugetul total al proiectului este 3.264.800,50 Euro, din care finanțarea nerambursabilă prin Fondul European
pentru Dezvoltare Durabilă este de 2,611,840.40 Euro, aferentă programului Urban Innovative Actions (UIA –
Acţiuni Urbane Inovative).
 
Pentru chastionarul online vă rugăm să folosiți link-ul de mai jos:
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol