Premiul european pentru durabilitate

În 2018, Comisia Europeană organizează pentru prima dată un concurs dotat cu Premiul european pentru durabilitate, cu scopul de a recompensa eforturile și creativitatea cetățenilor, întreprinderilor și organizațiilor europene.

Obiectivul acestui premiu este clar: promovarea inițiativelor demne de urmat care materializează inițiativele globale de dezvoltare durabilă în soluții și în oportunități concrete.

Având în vedere caracterul transversal al obiectivelor de dezvoltare durabilă, Premiul european pentru durabilitate se axează pe un subiect specific, legat de tematica anuală aleasă de Forumul politic la nivel înalt al Organizației Națiunilor Unite.

Tematica ediției din acest an este „Implicarea cetățenilor și asigurarea incluziunii și egalității”.

Concursul se adresează următoarelor 4 categorii de părți interesate:

  1. tineret
  2. organisme publice
  3. organisme private
  4. societatea civilă

Câștigătorii vor fi anunțați de către prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și vicepreședintele Jyrki Katainen în cadrul unei ceremonii la nivel înalt, în primăvara anului 2019. Premiul este simbolic și oferă o bună vizibilitate – un interes public sporit și o acoperire mediatică mai amplă.

Vă interesează? Nu mai așteptați, aflați cum puteți participa la concurs. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 14 septembrie 2018. Puteți fi următorul campion european în domeniul dezvoltării durabile!

Pentru întrebări referitoare la acest premiu, puteți contacta prin e-mail Secretariatul General (sg-stakeholderplatform-sdg@ec.europa.eu).

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol