Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen invită tinerii din toate statele membre ale Uniunii Europene să participe la un concurs privind dezvoltarea și integrarea UE, precum și aspectele legate de identitatea europeană.

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” se acordă proiectelor care:

●          promovează înțelegerea europeană și internațională,

●          favorizează dezvoltarea unui sentiment comun al identității și al integrării europene ,

●          reprezintă modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și oferă exemple concrete de cetățeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunități.

Proiectele pot fi axate pe organizarea de manifestări pentru tineri, schimburi de tineri sau proiecte online care au o dimensiune europeană.

Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5 000 €, premiul doi de 3 000 €, iar premiul trei de 2 000 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentanții tuturor celor 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați într-o excursie de patru zile la Aachen, în Germania.
Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi prezentate de Președintele Parlamentului European și de către reprezentantul Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen.

Condiții de participare

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.

Participanții trebuie să fie cetățeni sau rezidenți ai unuia dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Participanții se pot înscrie individual sau colectiv. În cazul proiectelor de grup și al celor multinaționale, proiectul nu poate fi propus decât într-o singură țară.

Candidaturile pot fi depuse în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să fi fost începute și:

a) să fi fost finalizate în cursul anului calendaristic (12 luni) care precedă data-limită de depunere a candidaturii actuale sau

b) să fie în curs de desfășurare.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 20 ianuarie 2014.

Formularele de candidatură sunt disponibile pe site-urile web ale Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni (www.charlemagneyouthprize.eu) și ale birourilor naționale de informare ale Parlamentului European.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol