Premiile Europa Nostra 2020

🏆🇷🇴🇪🇺Printre laureații Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020 se află și Ambulanța pentru monumente din România!
Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României după cum urmează:
Asociația MONUMENTUM – Ambulanța pentru monumente Transilvania Sud
Asociația pentru patrimoniu activ – PACT – Ambulanța pentru monumente Banat
Asociația VERNACULAR – Ambulanța pentru monumente Arad
Ascociația ARHAIC – Ambulanța pentru monumente Sălaj
Asociația ACTUM – Ambulanța pentru monumente Moldova Nord.
📍Printre intervențiile de succes realizate de această inițiativă civică se numără și asistența acordată pentru înlocuirea învelitorii bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Breb, comuna Ocna Șugatag, județul Maramureș. Aceasta a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase intervenții ale Ambulanței pentru Monumente și poate cea mai apropiată de obiectivele privind mobilizarea comunității și a administrațiilor locale și regionale, folosirea resurselor locale și a revitalizarea meșteșugurilor tradiționale.
🗳Pasionații de patrimoniu precum și susținătorii acestuia, din Europa și din lumea întreagă, pot vota online laureații preferați pentru a decide care dintre aceștia vor câștiga Premiul Publicului, până pe 1 septembrie 2020.
https://vote.europanostra.org/
💬Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate de Comisia Europeană în anul 2002 fiind încă de atunci gestionate de Europa Nostra – Vocea europeană a Societății Civile dedicate Patrimoniului Cultural-. Premiile beneficiază de sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.
ℹ️Află mai multe despre inițiativa laureată din România aici: http://ambulanta-pentru-monumente.ro/
Ambulanta pentru Monumente – Transilvania Sud
Europa Nostra | Biroul Europa Creativă România – Cultura
Asociatia Monumentum
Asociatia pentru Patrimoniu Activ- PACT
Asociatia Culturala Vernacular

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol