Pregătirea firmelor pentru Brexit

📣Mesaj de comunicare al Comisiei Europene care solicită insistent operatorilor economici din cele 27 state membre ale UE să se pregătească pentru un posibil scenariu de ieșire a Marii Britanii din UE fără un acord („no-deal”)

În absența unui acord de retragere, care ar institui o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului 2020 (cu posibilitatea unei prelungiri prevăzute în acordul de retragere), Regatul Unit va fi tratat, în scopuri vamale, ca o țară din afara UE, începând cu 30 martie 2019.

Este urgent ca întreprinderile din UE să înceapă să se pregătească pen¬tru retragerea Regatului Unit, dacă nu au făcut încă acest lucru.

Brexit va afecta compania dumneavoastră dacă:
☑️aceasta vinde produse sau prestează servicii către Regatul Unit sau
☑️aceasta cumpără produse sau primește servicii din Regatul Unit sau
☑️aceasta tranzitează mărfuri pe teritoriul Regatului Unit.

Toate întreprinderile vizate trebuie să se pregătească, să ia toate deciziile nece¬sare și să finalizeze toate acțiunile administrative necesare înainte de 30 martie 2019, pentru a evita perturbările.

Pentru a ajuta întreprinderile să facă acest lucru, Comisia Europeană a pregătit o „listă de verificare referitoare la Brexit” și o pagină de internet dedicată acestui subiect, care conține o listă de sfaturi și recomandări practice.

• Site-ul internet „Pregătiți-vă întreprinderea pentru Brexit”
http://bit.ly/SitePregatireFirmaBrexit
• Lista de verificare pentru comercianți referitoare la Brexit
http://bit.ly/ListaVerificareRO
• Ghidul vamal pentru întreprinderi
http://bit.ly/GhidVamalBrexit

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol