Planul european de combatere a cancerului

💊🧬🔬Găsirea unor soluții în lupta împotriva cancerului este extrem de importantă pentru viitorul Uniunii Europene, estimându-se că până la 40% din populație va fi afectată la un moment dat al vieții până în anul 2035.
Valoarea investițiilor UE în cercetarea în domeniul cancerului în ultimii 12 ani a cumulat 3 miliarde de euro.
Combaterea cancerului este una dintre principalele priorități ale Comisiei Europene în domeniul sănătății. Orientările politice ale președintei von der Leyen menționează „un plan european de combatere a cancerului, pentru a sprijini eforturile statelor membre de a îmbunătăți controlul cancerului și îngrijirile acordate pacienților”, pentru a reduce suferința provocată de această boală și pentru ca Europa să devină lider în lupta împotriva cancerului.
Cei patru piloni ai Planului european de combatere a cancerului (lansat în consultare publică în februarie 2020) vor fi:
prevenirea
diagnosticarea precoce
tratamentul și
îngrijirile post-tratament.
📄Citește cele 12 recomandări din Codul european împotriva cancerului pentru reducerea riscului de cancer, adresate pacienților și familiilor acestora. Aceste recomandări se bazează pe cele mai recente probe științifice legate de prevenirea cancerului. https://bit.ly/12Recomandari
💬Dincolo de cancer – Ce face UE pentru a îmbunătăți prevenirea cancerului și viața supraviețuitorilor – https://bit.ly/EUProtects

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol