Orientări adresate de CE statelor membre cu privire la măsurile de gestionare a frontierelor

🇪🇺Comisia Europeană a prezentat la 16 martie, orientări adresate statelor membre cu privire la măsurile de gestionare a frontierelor în materie de sănătate în contextul situației de urgență privind pandemia de COVID-19. Scopul este de a proteja sănătatea cetățenilor, de a asigura tratamentul adecvat al persoanelor care trebuie să călătorească și de a menține disponibilitatea bunurilor și serviciilor esențiale.
1️. Stabilirea unor restricții referitoare la călătorii în Uniunea Europeană în vederea limitării răspândirii virusului. Aceste restricții se vor impune pentru o perioadă inițială de 30 de zile.
2️. Stabilirea unor culoare verzi/rapide (prioritare) pentru transporturile esențiale care să garanteze continuarea fluxurilor economice.
😷🏥Protejarea sănătății oamenilor
Persoanele identificate ca prezentând un risc de răspândire a COVID-19 ar trebui să aibă acces la asistență medicală adecvată, fie în țara de sosire, fie în țara de plecare, iar acest lucru ar trebui coordonat între cele două state.
Statele membre trebuie să primească întotdeauna cetățenii și propriii rezidenți și ar trebui să faciliteze tranzitul altor cetățeni și rezidenți ai UE care se întorc acasă. Cu toate acestea, statele membre pot lua măsuri precum impunerea unei perioade de autoizolare, în cazul în care aceste cerințe corespund cu cele adresate cetățenilor lor.
🚛🚨
Asigurarea fluxului de bunuri și servicii esențiale
Libera circulație este fundamentală pentru menținerea disponibilității mărfurilor. Acest lucru este deosebit de important pentru cele esențiale, cum ar fi proviziile de alimente, inclusiv efectivele de animale, echipamentele medicale vitale, precum și cele de protecție. La un nivel mai general, măsurile de control nu ar trebui să provoace perturbări grave ale lanțurilor de aprovizionare, ale serviciilor esențiale de interes general și ale economiilor naționale, respectiv a economiei UE în ansamblu.
ℹ️Pentru mai multe informații accesați:
http://bit.ly/OrientariFrontiere

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol