Lupta împotriva dezinformării

📣Pandemia de coronavirus a fost însoțită de un val masiv de informații false și înșelătoare, tentative ale unor actori străini de a influența dezbaterile interne din UE, alimentate din plin de temerile elementare ale oamenilor și de rapiditatea cu care au circulat și s-au schimbat știrile. Informațiile de sănătate înșelătoare, afirmațiile false, teoriile conspirației și frauda în domeniul protecției consumatorilor pun în pericol sănătatea publică.

⭕️Criza a devenit o ocazie de testare care arată modul în care UE și societățile sale democratice abordează provocarea reprezentată de dezinformare.

⭕️Informațiile false sau înșelătoare legate de coronavirus reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

⭕️Uniunea Europeană și statele sale membre sunt hotărâte să combată eforturile depuse de actorii care încearcă să exploateze criza și pun viața cetățenilor în pericol sau care difuzează materiale de propagandă ori incită la ură.

Comisia a lansat un site dedicat reacției la coronavirus, care oferă informații în timp real despre virus și despre răspunsul UE. https://bit.ly/ActiuniUECovid19

O secțiune dedicată dezinformării legate de coronavirus prezintă, în toate limbile oficiale ale UE, obiecții comune cu privire la miturile cele mai proeminente construite în jurul pandemiei. https://bit.ly/FactsRO

Accesează știrea completă cu alte legături utile aici: https://bit.ly/2Ylz8i8

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol