Întrebări și răspunsuri pentru a contribui la creșterea producției de materiale medicale sigure

📣Comisia a publicat o serie de întrebări și răspunsuri pentru a contribui la creșterea producției de materiale medicale sigure

Comisia pune la dispoziție un set de orientări pentru a-i ajuta pe producători să crească producția de echipamente și materiale medicale esențiale în trei sectoare:
fabricarea de echipamente individuale de protecție (EIP) precum măști, mănuși și halate chirurgicale,
producerea de produse pentru curățarea mâinilor fără clătire și de dezinfectanți pentru mâini și
imprimarea 3D și produsele imprimate cu tehnologia 3D.

Aceste documente urmăresc să-i ajute pe producători și autoritățile de supraveghere a pieței să se asigure că produsele menționate respectă standardele de siguranță necesare și sunt eficace.

Pentru combaterea epidemiei de coronavirus este nevoie de sprijinul producătorilor și de colaborarea acestora.

Întreprinderile și-au exprimat solidaritatea și disponibilitatea de a-și oferi reciproc consultanță practică și tehnică necesară pentru a contribui la creșterea producției de EIP și de materiale medicale.

ℹ️Poți accesa documentele publicate în cadrul comunicatului oficial al CE aici: https://bit.ly/MatMedSigure

💬Context
Comisia luptă pe toate fronturile împotriva epidemiei de coronavirus și coordonează un răspuns european comun la epidemia în curs. Întreprindem acțiuni ferme de consolidare a sectoarelor noastre de sănătate publică și de atenuare a impactului socioeconomic în Uniunea Europeană. Mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a ajuta statele membre să își coordoneze răspunsurile la nivel național și furnizăm informații bazate pe date științifice cu privire la răspândirea virusului și la eforturile care se pot dovedi eficace în oprirea acestuia.

ℹ️Puteți accesa pagina web dedicată a Comisiei Europene pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse ca răspuns la pandemia #COVID19: https://bit.ly/ActiuniUECovid19

❗️Informați-vă doar din surse oficiale ❗️

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol