Instrumentul pentru sprijin de urgență

😷În zilele următoare, 1,5 milioane de măști medicale vor fi distribuite unui număr de 17 state membre și Regatului Unit, pentru a proteja cadrele medicale împotriva noului coronavirus. Această ultimă livrare de măști din partea UE face parte dintr-o nouă achiziție de 10 milioane de măști, finanțată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență, cu scopul de a oferi ajutor direct statelor membre pentru a atenua consecințele imediate ale pandemiei și pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricțiilor și de redresarea economică.
🔜Măștile vor fi livrate în următoarele șase săptămâni statelor membre și regiunilor care au nevoie de ele, în tranșe săptămânale de 1,5 milioane de măști.
💬Aceste livrări au loc în plus față de sutele de mii de măști livrate deja din rezerva rescEU de echipamente medicale în ultimele săptămâni, precum și față de asistența mobilizată prin intermediul Mecanismului UE de protecție civilă.
Instrumentul pentru sprijin de urgență permite sprijinirea directă a statelor membre ale UE în eforturile lor de a combate pandemia prin măsuri care pot avea un impact mai mare dacă sunt luate la nivelul UE. El nu înlocuiește instrumentele existente (achiziții publice în comun, rescEU etc.), ci le completează.
Acest aspect va permite Comisiei să sprijine o gamă largă de inițiative, care includ:
      ✅ achiziționarea de echipamente medicale, precum aparatele de ventilație și măștile;
      ✅ coordonarea și sprijinirea financiară a transportului de pacienți către statele membre ale UE care dispun de capacități spitalicești neutilizate;
      ✅ contribuția la amplificarea testărilor în întreaga UE;
      ✅ sprijinirea livrării vaccinurilor, unele putând fi rezultatul unui sprijin semnificativ acordat în cadrul altor inițiative ale UE.
ℹ️Pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse ca răspuns la pandemia #COVID19 accesează următorul link: https://bit.ly/ActiuniUECovid19

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol