Inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor”

🔔Inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor”: dublarea ratei de renovare pentru a reduce emisiile, pentru a stimula redresarea economică și pentru a reduce sărăcia energetică.
🇪🇺Comisia Europeană a publicat strategia privind valul de renovări ale clădirilor pentru a îmbunătăți performanța energetică a clădirilor.
Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE și 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din consumul de energie(*). Cu toate acestea, numai 1 % din clădiri sunt supuse unor renovări eficiente din punct de vedere energetic în fiecare an, astfel încât este esențial să se ia măsuri eficace pentru ca Europa să devină neutră climatic până în 2050.
În condițiile în care aproape 34 de milioane de europeni nu își pot permite să își încălzească locuințele, politicile publice de promovare a renovărilor eficiente din punct de vedere energetic constituie un răspuns la sărăcia energetică, sprijină sănătatea și bunăstarea oamenilor și contribuie la reducerea facturilor la energie ale acestora.
Strategia va acorda prioritate acțiunilor în trei domenii:
✅decarbonizarea sistemelor de încălzire și de răcire;
✅abordarea problemei reprezentate de sărăcia energetică și de clădirile cu cele mai slabe performanțe;
✅renovarea clădirilor publice, cum ar fi școlile, spitalele și clădirile administrative.
Până în 2030, ar putea fi renovate 35 de milioane de clădiri și ar putea fi create până la 160 000 de locuri de muncă „verzi” suplimentare în sectorul construcțiilor.
ℹ️Mai multe informații despre această inițiativă la următorul link scurt: http://bit.ly/RenovariUE
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol