Împreună putem învinge poluarea cu plastic!

#Repost @europeancommission

10 tipuri de produse de unică folosință din plastic constituie aproximativ 70% din totalul de deșeuri din mări și oceane!

Aceste produse vor fi interzise de la comercializare în Uniunea Europeană începând cu anul 2021!

Acesta este un pas important în lupta de reducere a poluării cu plastic din mările și oceanele lumii!

Directiva privind interzicerea anumitor plastice de unică folosință votată de Parlamentul European stabilește standarde noi și ambițioase, oferind un exemplu de urmat.

Statele membre vor avea obligația de a atinge un procent de 90% în colectarea sticlelor de plastic până în anul 2029 și acestea vor trebui să constituie cel puțin 25% din conținutul materialelor reciclate până în 2025 și respectiv 30% până în 2030.

Directiva întărește și principiul poluatorul plătește, în special pentru tutun, prin introducerea responsabilității extinse ale producătorilor. Noile reglementări se vor aplica și echipamentului de pescuit, pentru a se asigura că producătorii, și nu pescarii, suportă costul de recuperare a plaselor pierdută în larg. Noua legislație introduce obligativitatea marcării impactului negativ al aruncării pe stradă a mucurilor de țigară cu filtre de plastic, precum și pentru alte produse cum sunt cănile din plastic, șervețelele umede sau sanitare.

Împreună putem învinge poluarea cu plastic!

#ThisIsTheEU #FutureofEurope #PlasticStrategy #BeatPlasticPollution #CircularEconomy #EUandME

#EuropeanParliament #ParlamentulEuropean

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol