”EUROPA MAI APROAPE DE OAMENI”

Joi, 20 februarie 2020, a avut loc evenimentul ”EUROPA MAI APROAPE DE OAMENI🇪🇺, o dezbatere pe tema educației în context european – pregătirea cetățenilor pentru viitor prin educație și competențe.

Evenimentul a început prin a arăta ce face Uniunea Europeană pentru a promova inovarea în educație pentru elevi și studenți, cât de importantă este educația, formarea profesională și învățarea pe tot parcursul vieții, un rol esențial atât în contextul economic, cât și în cel social.

Una din oportunitățile 🇪🇺Uniunii Europene prezentate a fost și programul SELFIE, care este un instrument gratuit de autoreflecție pentru școli, elaborat de Comisia Europeană, împreună cu un grup de experți europeni în domeniul educației, pentru a sprijini școlile în utilizarea tehnologiilor digitale în procesul de predare și de învățare.
Instrumentul utilizează chestionare pentru a colecta opiniile membrilor conducerii școlilor, ale profesorilor și ale elevilor, în mod anonim și voluntar, și compilează rezultatele într-un raport interactiv care poate identifica punctele tari și punctele slabe. SELFIE nu măsoară și nu compară cunoștințele sau abilitățile utilizatorilor, nu evaluează școlile și nici nu stabilește standarde pentru acestea în vreun fel.

Ca și un exemplu de inițiativă și inovare a fost prezentat proiectul ROBOT4ALL, finanțat prin Programul Erasmus+, și platforma „ROBOT4ALL Academy” realizată în cadrul proiectului. Scopul general al acestui proiect este de a crea o strategie de integrare a programării și roboticii în școlile care oferă educație profesională.

La dezbatere au participat și reprezentanți ai cluburilor de robotică de la Colegiul Tehnic “George Bariţiu” – Baia Mare, Colegiul Național Vasile Lucaciu – Baia Mare și Liceul Tehnologic Marmația – Sighetu Marmației, prezentând experiența practică ca și beneficiari ai unor kit-uri de roboti 🤖din cadrul acestui proiect.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol