Erasmus+: împrumut pentru masterat în Franța

Erasmus+: împrumut pentru masterat în FranțaStudenții români care doresc să urmeze un curs de Master în Franța pot beneficia de împrumuturi, garantate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, în baza acordului semnat săptămâna trecută de banca franceză BPCE și Fondul European de Investiții (FEI).

Acordul, cu o valoare totală de 30 de milioane de euro, va oferi sprijin financiar studenților francezi care urmează studii de masterat într-una dintre cele 33 de țări incluse în programul Erasmus+ sau studenților din țările respective care pleacă la masterat în Franța.

Studenții pot primi un împrumut de până la 12.000 de euro pentru un masterat de un an și de maximum 18.000 de euro pentru un curs cu durata de doi ani. Împrumuturile vor fi oferite în condiții avantajoase, respectiv nu vor fi solicitate garanții din partea studenților sau a părinților, rata dobânzii va fi una rentabilă și va exista o opțiune de rambursare decalată.

Context

Sistemul de garantare a împrumuturilor Erasmus+ pentru masterat a fost lansat la începutul anului 2015 de Comisia Europeană și de FEI printr-o invitație de aderare adresată băncilor. Sistemul va primi peste 500 de milioane de euro de la bugetul programului Erasmus+, sumă care va contribui la strângerea unui fond de împrumuturi de până la 3 miliarde de euro.

În total, sistemul vizează să sprijine 200.000 de studenți care doresc să obțină o diplomă de Master în străinătate.

Persoane de contact pentru presă

Mirna TALKO (+32 2 298 72 78)

Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)

Întrebări din parta publicului larg

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile:

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol