Dreptul la egalitate de tratament. Discriminarea la locul de muncă.

🇪🇺➡️Legislația UE interzice discriminarea la locul de muncă pe motive de vârstă, sex, handicap, origine etnică sau rasială, religie sau convingeri și orientare sexuală. Legislația privind egalitatea de tratament la nivelul UE stabilește niveluri minime de protecție pentru toți cei care lucrează în UE.

➡️🇪🇺Aveți dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește recrutarea, condițiile de muncă, promovarea, remunerarea, accesul la formare profesională, pensiile ocupaționale și concedierea.

🇪🇺➡️Legislația UE implică faptul că angajatorii nu ar trebui să discrimineze la locul de muncă, iar angajații au dreptul de a nu fi discriminați. Protecția împotriva discriminării este o valoare esențială a Uniunii Europene și în statele membre sunt în vigoare unele dintre cele mai cuprinzătoare legi împotriva discriminării din lume. Milioane de angajați de pe tot cuprinsul Europei se bucură de aceste drepturi în fiecare zi.

➡️🇪🇺Totuși, conform unor sondaje de opinie, aproximativ unul din opt europeni se identifică cu un grup cu risc de discriminare. Din păcate discriminarea, atacurile la adresa minorităților și discursul urii sunt realități zilnice în Uniunea Europeană.

Citiți mai multe aici: http://bit.ly/StopDiscriminare

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol