Din răspunsul Comisiei UE la COVID-19

📣Din răspunsul Comisiei la COVID-19 a făcut parte și organizarea, de către comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a unei videoconferințe cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicații și ai GSMA – asociația operatorilor de telecomunicații mobile – , pentru a discuta despre reziliența rețelei și despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela și anticipa propagarea virusului. 📲💻📶
Comisarul a discutat și despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile și IMM-urile, care întâmpină dificultăți în a-și plăti facturile.
Comisarul a discutat despre necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu RGPD și cu legislația privind confidențialitatea în mediul electronic.
Ambele părți au subliniat importanța protejării rețelelor împotriva atacurilor cibernetice și au convenit să continue discuțiile asupra diferitelor căi.
Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a avut discuții cu principalii furnizori de servicii de streaming și site-uri de vizionare video/audio și a salutat angajamentul acestora de reduce presiune asupra infrastructurii de internet în contextul unei cereri sporite de conectivitate ca urmare a aplicării măsurilor de distanțare socială menite să combată răspândirea pandemiei Covid19.
👍Comisarul Breton sugerează utilizatorilor să aplice setări care reduc consumul de date mobile, inclusiv folosirea rețelelor Wi-Fi sau rezoluții scăzute ale conținutului vizualizat.
Chiar dacă până acum cererea crescută de conectivitate la internet nu a cauzat o situație de congestionare a rețelei, ca o măsură preventivă, în colaborare cu Corpul European al Autorităților de Reglementare în domeniul Comunicațiilor Eletronice (BEREC), a fost stabilit un mecanism de raportare și monitorizare a traficului de internet din fiecare stat membru pentru a putea răspunde în cazul unor probleme de capacitate.
ℹ️Puteți accesa pagina web dedicată a Comisiei Europene pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse ca răspuns la pandemia #COVID19: https://bit.ly/ActiuniUECovid19
Informați-vă doar din surse oficiale!

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol