Dezbatere publică: ”Ce face Europa pentru mine? Despre Pactul Ecologic European”

Care sunt domeniile de activitate vizate de Planul Ecologic (verde) European și ce acțiuni a întreprins Uniunea Europeană până acum?
Cum putem fiecare să contribuim la atingerea obiectivului: „Primul continent neutru din punct de vedere al impactului asupra climei” (2050)?
Fii alături de noi la o dezbatere online legată de una dintre prioritățile Comisiei Europene, un angajament puternic și temerar, menit să schimbe modul în care producem, consumăm și ne raportăm la mediul înconjurător.

Schimbările climatice, pierderea fără precedent a biodiversității și răspândirea unor pandemii devastatoare ne transmit un mesaj clar: a sosit vremea pentru a ne repara relația pe care o avem cu natura.
În această perioadă când comunitatea mondială este chemată să își re-examineze relația cu lumea naturală, un lucru este cert: în pofida tuturor avansărilor tehnologice suntem complet dependenți de ecosisteme sănătoase și puternice pentru apă, hrană, medicamente, îmbrăcăminte, combustibili, adăpost și energie, pentru a menționa doar câteva.

Comisia Europeană a adoptat recent o nouă strategie cuprinzătoare privind biodiversitatea pentru a readuce natura în viața noastră, precum și strategia „De la fermă la consumator” pentru a asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. Cele două strategii se consolidează reciproc, reunind natura, fermierii, întreprinderile și consumatorii pentru a crea împreună un viitor durabil și competitiv.
În conformitate cu Pactul verde european, acestea propun acțiuni și angajamente ambițioase ale UE pentru a combate declinul biodiversității în Europa și în întreaga lume și pentru a transforma sistemele noastre alimentare în standarde mondiale pentru durabilitatea competitivă, protecția sănătății umane și planetare, precum și pentru mijloacele de subzistență ale tuturor actorilor din lanțul valoric alimentar.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol