Cum combatem teoriile conspirației

🔔Comisia Europeană și UNESCO, precum și Twitter și Congresul Mondial Evreiesc își unesc forțele pentru a sensibiliza publicul cu privire la teoriile conspirației din mediul online. În cadrul acestei inițiative s-a publicat o nouă serie de infografice menite să vină în sprijinul cetățenilor.
🗒Infograficele oferă scurte explicații cu privire la motivele pentru care teoriile conspirației sunt periculoase – în special în perioade de criză – și la modul în care acestea pot fi identificate și combătute în mod eficace cu argumente bazate pe fapte.
Noile infografice sunt disponibile pe site-ul web al Comisiei și pe platformele de comunicare socială, utilizând hashtag-ul #ThinkBeforeSharing
✅Primul pas în a combate și a preveni răspândirea teoriilor conspirației este să conștientizăm faptul că ele există. Să fim atenți și conștienți. Să oprim propagarea acestora.
✅Verifică sursa informațiilor. Atunci când ai dubii, nu distribui informația. Oprește propagarea informațiilor false.
✅Fii conștient de excesul de informații. Bazează-te doar pe informații verificate. Oprește propagarea informațiilor false.
✅Teoriile conspirației pot avea consecințe serioase. Ele trebuie luate în serios. Verifică informația înainte de o distribui. Oprește răspândirea acestora.
✅Antisemitismul este o formă de discriminare. Verifică informația înainte de o distribui. Oprește răspândirea acestuia.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol