Concursul de redactare „Atât de asemănători, atât de diferiți, atât de europeni”

http://event.iservice-europa.eu/sites/all/themes/registration/images/headers/writing-competition/xDG-ELARG-Writing,P20Competition-website-header,P20140930-ro.jpg.pagespeed.ic.XCqIbT4Ctt.jpg

Direcția Generală pentru Extindere din cadrul Comisiei Europene a lansat un Concurs de redactare pentru tineri, pe tema extinderii Uniunii Europene și a provocărilor viitorului, data limită fiind 27 februarie 2015.

Știați că, în urma valurilor succesive de extindere, Uniunea Europeană (UE) a devenit cea mai importantă economie din lume, numărând peste 500 de milioane de locuitori? Ponderea acesteia la nivel internațional este mai mare decât oricând.

Politica de extindere a UE sprijină pregătirile de aderare ale țărilor europene care aspiră să facă parte din UE. Prin urmare, această politică sprijină transformarea Europei într-un loc mai sigur și promovează democrația și libertățile fundamentale, consolidând în același timp statul de drept în țările care aspiră la statutul de membru al UE. Croația, țara care a aderat cel mai recent la UE, a devenit al 28-lea stat membru în 2013. Albania, Bosnia și Herțegovina, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Islanda (negocierile cu Islanda au fost suspendate în urma deciziei guvernului islandez), Kosovo, Muntenegru, Serbia și Turcia au statutul de state candidate sau potențial candidate. Unele dintre aceste state au demarat deja procesul de negociere sau așteaptă demararea negocierilor, în timp ce altele vor dobândi statutul de membru de îndată ce vor fi pregătite.

Comisia Europeană urmărește cu entuziasm să afle opiniile tale:

  • Care este experiența ta în cadrul unei Uniuni Europene extinse?
  • Cum poate răspunde Uniunea Europeană extinsă în fața provocărilor viitorului?

Împărtășește opiniile tale răspunzând la una dintre aceste întrebări sau la ambele în cadrul unui articol de maximum 1000 de cuvinte și câștigă premii însemnate! Pentru regulamentul detaliat, faceți clic aici. Vă rugăm să descărcați pachetul de promovare aici. Dacă aveţi întrebări suplimentare sau vă confruntaţi cu dificultăţi pe parcursul procedurii de înscriere, nu ezitaţi să contactaţi serviciul nostru de asistenţă: SoEuropean@writingcompetition.eu.

Eligibilitate
1. La concurs pot participa cetățenii din cele 28 de state membre ale UniuniiEuropene.
2. Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani la data – limită pentru trimiterea articolului.
3. Participanții trebuie să fie rezidenți ai unui stat membru al UE.
4. Puteți trimite eseul redactat în oricare dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene (vezi:http://europa.eu/about-eu/facts-figures/administration/index_ro.htm).
5. Este obligatoriu ca toate textele să aibă o legătură evidentă cu temaconcursului.
Când și cum trebuie trimise lucrările?
Termenul-limită pentru trimiterea lucrărilor este 27 februarie 2015, la amiază(ora Europei Centrale).
Lucrările trebuie să fie trimise prin intermediul formularului de înscriere online.
Premiile
Câștigătorii la nivel național vor beneficia de o vizită cu durata de trei zile la Bruxelles, în Belgia, la sfârșitul lunii mai 2015. Articolele câștigătoare vor fi totodată publicate pe site-ul web al Comisiei Europene și vor fi oferite spre publicare principalelor redacții de presă naționale.
Website-ul Concursului: http://event.iservice-europa.eu/ro/concurs-de-redactare
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol