Concursul de fotografie al Parlamentului European ”Fii fotograful nostru” – Ultima temă

Parlamentul European vă invită să participați la concursul de fotografie de Anul european pentru dezvoltare – 2015. În fiecare lună, până în septembrie , s-a anunțat o temă legată de dezvoltare. Trimiteți fotografia dvs. și formularul de participare și ați putea fi invitat/ă la Strasbourg pentru a face un fotoreportaj. Tema lunii septembrie este „Demografie și imigrație”, iar data limită până la care puteți trimite fotografia este 30 septembrie la miezul nopții CET. Fotografia și formularul pot fi trimise pe email: webcom-flickr@europarl.europa.eu. De data aceasta, puteți trimite o fotografie sau un fotoreportaj de cel mult cinci fotografii.

Fotografiile câștigătoare în perioada februarie – august 2015

  1. Cea mai bună fotografie în perioada iulie-august – cu tema „Copii și tineri” – este „Nu lăsa anii să maturizeze copilul din tine” și a fost realizată de Daniela Nenkova (35 de ani, Bulgaria). Fotografia sa arată arată o fetiță în orașul Udaipur, India.
  2. Cea mai bună fotografie în luna iunie – cu tema „Creștere verde și durabilă, locuri de muncă decente și afaceri” – este „Cadru” și a fost realizată de Natividad Esmel Campos, care are 61 de ani, s-a născut în Catalonia și trăiește în Portugalia. Fotografia sa arată muncitori într-o stație de metrou din Bruxelles.
  3. Cea mai bună fotografie în luna mai – cu tema „Pace și securitate” – este „Râul tăcut”, a Cláudiei Batista, o portugheză de 40 de ani, care iubește fotografia și spune că profesorul ei este intuiția. Fotografia sa arată o barcă ce plutește pe râul Tagus.
  4. Cea mai bună fotografie în luna aprilie este „Bucuria sănătății”, a lui Carlos Lopes Franco, un portughez de 62 de ani. Acesta descrie fotografia ca fiind un act relativ izolat de lumea exterioară, care are, uneori, legătură cu mediul înconjurător. Fotografia ilustrează un bărbat cu handicap care cântă la muzicuță.
  5. Cea mai bună fotografie pentru tema lunii martie este „Femei și fete”, a lui Enzo Crispino, un italian de 51 de ani, care dintotdeauna a fost pasionat de fotografie. Fotografia intitulată „Primăvară” arată fața unei tinere. „Primăvara își oferă frumusețea, frumusețea este de genul feminin”, a spus fotograful.
  6. Cea mai bună fotografie pe tema „Educație” aparține bulgarului de 20 de ani Hristo Rusev. Intitulată „Sete de cunoaștere în condiții de azil”, fotografia arată o sală de clasă improvizată pentru copiii refugiați din Harmanli, Bulgaria. Voluntarii predau copiilor în engleză. Din cauza numărului mare de copii, unii trebuie să stea pe jos.

Mai multe informații: http://www.europarl.europa.eu/news/ro/top-stories/content/20150304TST30903/html/Fotograful-invitat

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol