Concurs de desene: Ziua Europei

Reprezentanţa Comisiei Europene în România invită elevii din şcolile din România să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei.

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în Anul European de Combatere a Sărăciei si Excluziunii Sociale. Lucrările calificate pentru finală precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate.
Concursul este coordonat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Termen limită: 15 mai 2010

Sugestii de teme

• Casa ca parte a satului sau oraşului lor
• Şcoala ca parte a comunităţii locale
• Regiunea ca parte a ţării
• Elemente naţionale unice ca parte a Europei.

Sugestii de subiecte pentru compoziţiile plastice

• Eu şi Europa
• Călătorie prin Europa
• Europa, casa mea
• Tânăr în Europa
• Europa mai aproape de mine
• Prieteni europeni

Premii

Vor fi selectaţi 30 de finalişti pentru fiecare categorie, deci un total de 60 finalişti pentru cele două categorii. Finaliştii vor fi invitaţi să participe la festivitatea de premiere ce va avea loc la Bucuresti. După festivitatea de premiere invitaţii vor participa la o activitate specială ce se va desfăşura în cadrul expoziţiei tematice O poveste despre libertate.

Termeni şi condiţii

Toate şcolile sau organizaţiile care desfăşoară activităţi extra-curriculare pot încuraja elevii să trimită lucrări la acest concurs de desene.

1. Eligibilitate

Vor fi evaluate numai lucrările individuale care provin de la participanţii care îndeplinesc condiţiile de vârstă menţionate : 6-10 ani (primar) şi 11-15 ani (gimnazial).

2. Număr de lucrări pe participant

Un participant poate contribui la acest concurs cu un număr maxim de trei (3) desene.

3. Termen limită

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 15 mai 2010. Lucrările trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

4. Unde se trimit lucrarile

Participanţii sunt invitaţi să trimită lucrările lor prin poşta la următoarea adresa:
Simona Toma
Centrul de Informare al Comisiei Europene în România
Str. Vasile Lascar 31, 020492 Bucureşti

Dată fiind dimensiunea lucrării (A3, 297 x 420 mm) recomandăm ca pentru expediere să se folosească tuburi de carton care impiedică plierea sau deterioarea lucrării.
Pentru eligibilitate, ultimă dată menţionată pe ştampila de pe plic trebuie să fie data menţionată ca termen limită : 15 mai 2010.
Concursul este coordonat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Întrebările referitoare la concurs îi pot fi adresate Drei Laura-Acsah Radu la următoarea adresă de e-mail: Laura-Acsah.RADU@ec.europa.eu sau la telefonul: 021 203 54 78
Informaţii suplimentare: http://ec.europa.eu/romania/eu_you/concursuri/concurs_de_desene_ziua_europei_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol