Competitia WiFi4EU – rezultate

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri #WiFi4EU din luna septembrie, peste 1.780 de municipalități vor primi vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Suma totală alocată acestui apel a fost de 26,7 milioane de euro🇪🇺. Cerere a fost mult mai mare decât sumele alocate pentru fiecare stat participant, iar 7 țări, printre care și 🇷🇴România, au atins numărul maxim de potențiali câștigători, respectiv 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

În Maramureș 8 UAT-uri sunt incluse pe lista câștigătorilor finanțării din fonduri europene. Acestea sunt: orașul Șomcuta Mare, orașul Săliștea de Sus, comuna Bogdan Vodă, comuna Coaș, comuna Coltău, comuna Groșii Țibleșului, comuna Lăpuș, comuna Recea. Felicitări!

Poți vizualiza lista completă pentru această oportunitate de finanțare aici: http://bit.ly/WifiEU-RO

În următoarele zile, fiecare aplicant în cadrul acestei scheme de finanțare va primi un email de notificare cu privire la rezultate. Ulterior, acele localități care sunt declarate câștigătoare vor fi obligate să semneze un contract de finanțare, care va fi disponibil în cadrul portalului Wifi4EU și vor intra în posesia voucherului în valoare de 15.000 de euro.

Următoarea perioadă de aplicații va avea loc înainte de finalul anului 2020.

Context: Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol