Competiţia NESsT pentru Întreprinderi Sociale

Fundaţia NESsT România îi invită pe toţi cei interesați să lanseze sau să extindă o întreprindere socială să îşi înscrie ideea în Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2015, termen limită 2 martie. Obiectivul competiției este de a sprijini și susține financiar start-up-ul și dezvoltarea întreprinderilor sociale din România.

incluziune_pe_piata_muncii_concordia_rnagapis_sm_rntehnologie_magrini_rn

Domenii eligibile:

 • Incluziune pe piața muncii. Pregătire profesională, angajare sau plasare pe piața forței de muncă pentru persoane cu dizabilități, tineri aflați în situații de risc, minorități etnice și alte categorii de persoane excluse de pe piața muncii. Aceste întreprinderi sociale fie angajează direct persoane marginalizate, fie operează drept o platformă de reintegrare profesională oferind pregătire profesională adaptată cerințelor pieței muncii și mediind găsirea unor locuri de muncă în sectorul privat.
 • Surse de venit sustenabile. Creșterea accesului la piețe de desfacere pentru artizani, mici fermieri și alți producători marginalizați şi cu venituri reduse, producători care astfel obțin o sursă de venit constantă și echitabilă care le poate asigura un trai decent. Aceste modele de întreprinderi sociale operează de obicei sub forma unor cooperative sau asociații de producători având drept scop creșterea veniturilor membrilor lor.
 • Tehnologii cu impact social. Tehnologii care contribuie direct la crearea de locuri de muncă sau la generarea unor surse de venit prin creșterea productivității micilor producători sau meșteșugari din comunități cu venituri reduse și/sau marginalizate. Aceste modele de întreprinderi sociale comercializează tehnologii în domenii precum apa și canalizare, agricultură, energie regenerabilă și/sau tehnologii asistive.
Cine poate să aplice? Organizații neguvernamentale; entități comerciale cu o misiune socială clar definită; echipe de antreprenori
Calendarul Competiţiei NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2015
 • Perioada de înscrieri: 9 februarie – 2 martie
 • Sesiuni de informare în Iași – 20 februarie, Constanța – 24 februarie, Târgu Mureș – 26 februarie
 • Anunţarea aplicanţilor preselectaţi: 9 martie
 • Vizitarea aplicanţilor preselectaţi: 10 – 18 martie
 • Anunțarea celor 15 selectați să intre în competiție: 20 martie
 • Dezvoltarea planului de afaceri (workshop-uri, vizite, consultanță): martie – iunie
 • Anunțarea câștigătorilor: iulie

Mai multe informații: http://www.nesst.org/romania/competitia-nesst-pentru-intreprinderi-sociale/

 1. Nu există încă păreri pentru acest articol