Competiția Access City Award 2015

Orașele din UE sunt invitate să participe la a cincea ediție a Access City Award – premiul european menit să recompenseze orașele mai accesibile persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice. Comisia Europeană continuă să încurajeze orașele cu peste 50.000 de locuitori din toate statele membre să își prezinte inițiativele și strategiile concepute pentru a transforma orașele în spații fără bariere și mai bune de locuit pentru toți. Este o oportunitate pentru orașele din UE de a-și etala și a-și împărtăși activitatea și planurile privind accesibilitatea.

Procesul de selecție are două etape: mai întâi selecția la nivel național, urmată apoi de selecția europeană.

Până la trei orașe vor fi selectate de către juriile naționale din fiecare țară, pe baza criteriilor de evaluare furnizate de către Comisia Europeană. Acești candidați naționali vor fi evaluați de către un juriu european.

Termen-limită: 10 septembrie 2014, ora 24:00 (ora Bruxelles-ului)

Orientările și regulile de participare sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE.

Candidaturile trebuie depuse prin completarea și trimiterea formularului de înscriere online până la data de 10 septembrie 2014, la adresa: http://ec.europa.eu/justice/events/access-city-award-2015/. De asemenea, acestea trebuie trimise, de preferință, în limba engleză, însă sunt acceptate și în limbile franceză sau germană.

Comisia Europeană va decerna premiile pe 3 decembrie 2014, la Bruxelles, cu ocazia conferinței anuale „Ziua europeană a persoanelor cu dizabilități”. Se vor acorda premiul întâi, doi și trei, plus patru mențiuni speciale, câte una în fiecare dintre domeniile acoperite de premiu.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol