Comisia majorează bugetul pentru zborurile de repatriere și rezerva rescEU

Comisia Europeană a propus alocarea a 7️⃣5️⃣ de milioane 💶 din bugetul UE pentru a ajuta statele membre să repatrieze cetățenii UE și pentru a majora bugetul rezervei de echipamente medicale rescEU. Parlamentul European și Consiliul sunt invitate să aprobe modificările bugetare cât mai repede posibil, pentru a se asigura că fondurile pot ajunge acolo unde este cel mai urgent nevoie de ele.
✈️Zboruri de repatriere👥
Cu ajutorul zborurilor de repatriere organizate prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii și cofinanțate de UE, de la începutul epidemiei au fost deja repatriate în Europa 2 312 persoane din China, Japonia, SUA, Maroc, Tunisia, Georgia, Filipine și Capul. În zilele următoare sunt prevăzute peste 80 de zboruri de repatriere suplimentare.
În cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, UE contribuie la costurile zborurilor de repatriere care transportă resortisanți ai mai multor state membre, pe baza principiului solidarității.
Rezerva #rescEU
🆘Prin propunerea Comisiei Europene, bugetul total al primei rezerve rescEU de echipamente medicale (ventilatoare, măști de protecție și materiale medicale esențiale), va fi majorat la 80 de milioane EUR.
ℹ️Mai multe detalii despre această inițiativă bugetară aici: https://bit.ly/MasuriNoiCE
ℹ️Puteți accesa pagina web dedicată a Comisiei Europene pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse ca răspuns la pandemia #COVID19: https://bit.ly/ActiuniUECovid19
.
❗️Informați-vă doar din surse oficiale❗️

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol