Combate dezinformarea!

Platformele online (Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Mozilla și asociația comercială EDiMA) au informat Comisia Europeană că au luat unele măsuri ce au contribuit la accesul sporit la informații oficiale (cum ar fi cele publicate de Organizația Mondială a Sănătății sau de autoritățile naționale de sănătate), precum și la retrogradarea și eliminarea conținutului dăunător.
Platformele au constatat că a crescut traficul pe site-urile surselor oficiale, în special pentru chestiuni referitoare la sănătate, și au subliniat nevoia de a se menține o calitate superioară a conținutului respectiv în toate limbile.
Platformele au confirmat că există un flux constant de informații false și dăunătoare, în principal legate de sănătate, pe care le elimină în număr mare.
Platformele au pus în aplicare măsurile de eliminare a anunțurilor legate de echipamente de protecție, precum măștile. Cu toate acestea, există lipsuri în aplicarea pe deplin a acestor noi politici.
Comisia a lansat o secțiune pe site-ul propriu, dedicată luptei împotriva dezinformării, în ceea ce privește pandemia de coronavirus, furnizând materiale pentru a demonta mituri și a facilita verificarea factuală.
👉 https://bit.ly/FactsRO 👈
ℹ️ Pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse ca răspuns la pandemia #COVID19 accesează următorul link: https://bit.ly/ActiuniUECovid19
❗️Informați-vă doar din surse oficiale❗️

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol