Certificatul Lingvistic European / European Language Label 2013

Certificatul Lingvistic European / European Language Label 2013Certificatul Lingvistic European este un premiu care încurajează inițiativa în domeniul predării și învățării limbilor, prin recompensarea tehnicilor inovatoare de predare, difuzarea informațiilor privind existența acestora și promovarea bunelor practici în acest domeniu.

Premiul se acordă anual celor mai bune proiecte lingvistice sau cu componentă lingvistică elaborate în fiecare dintre țările participante. Procedura de decernare este coordonată de Comisia Europeană, însă este administrată de statele membre, ale căror jurii naționale decid asupra criteriilor de selecție detaliate.

În România, competiția din 2013, finalizată cu acordarea Certificatelor Europene, a fost lansată la 1 iulie. Ca și în 2012, se vor acorda premii atât pentru proiecte, cât și pentru cadre didactice și profesioniști din mediul academic și preuniversitar (distincții individuale).

Formularele de candidatură, detaliile privind calendarul de selecție și alte informații legate de desfășurarea competiției se găsesc pe site-ul Agenției Naționale, la adresa http://www.llp-ro.ro/llp.php?id=50&d=55&menu=29.

Calendar:
Distinctiile individuale European Language Label 2013:
2 – 23 iulie – depunerea candidaturilor online pe http://ell.llp-ro.ro/
24 – 31 iulie – perioada de votare
1 – 31 august – evaluarea candidaturilor si afisarea rezultatelor
26 septembrie – festivitatea de premiere 2013

Premiile European Language Label 2012 si 2013 pentru proiecte inovatoare in domeniul predarii si invatarii limbilor straine:
2 – 31 iulie depunerea candidaturilor – formular 2013
1 – 31 august – evaluarea candidaturilor si afisarea rezultatelor
26 septembrie – festivitatea de premiere 2013

Dosarele de candidatura vor fi trimise la adresa:

European Language Label
Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Calea Serban Voda nr. 133, et. 3
Bucuresti sector 4 cod 040205

Festivitatea de premiere va avea loc de Ziua Europeană a Limbilor (26 Septembrie), în cadrul evenimentului LINGUAFEST 2013, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol