Centre de Internet mai Sigur

🇪🇺Comisia Europeană cofinanțează Centre de Internet mai Sigur în statele membre (coordonate de Insafe), cu portalul 𝐁𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐊𝐢𝐝𝐬 ca punct unic de intrare pentru resurse și schimb de bune practici în întreaga Europă. Sarcina lor principală este creșterea gradului de conștientizare și promovarea alfabetizării digitale în rândul minorilor, părinților și profesorilor. De asemenea, luptă împotriva materialelor online de abuz sexual asupra copiilor prin rețeaua sa de linii de asistență (INHOPE).
Învățătorii și profesorii se află într-o poziție cheie pentru a înzestra copiii cu 📱💻🖥⌨️🖱🛡𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢̆𝘵̦𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘧𝘢𝘣𝘦𝘵𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘨𝘪𝘵𝘢𝘭𝘢̆ / 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘢, necesare pentru a utiliza în mod pozitiv internetul. De aceea, ei au acum spațiul dedicat pe noul site web 𝐁𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐊𝐢𝐝𝐬! Aici pot găsi resurse materiale, informații și alte instrumente necesare în această privință.
Impactul abilităților digitale asupra vieții de zi cu zi a copiilor și tinerilor a fost considerat mai puțin cercetat, și anume în ceea ce privește bunăstarea lor. Cu toate acestea, există dovezi empirice că abilitățile digitale mai mari sunt legate de rezultate mai bune ale învățării pentru copii și îi ajută să își protejeze mai bine viața privată online.
ℹ️Mai multe informații la următorul link: https://bit.ly/IMBpCPI
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol