Campania #EUandME îi invită pe tinerii europeni să descopere valorile și realizările UE care le fac viața mai sigură, mai ușoară și mai prosperă

Campania #EUandME este o campanie nouă care urmărește informarea cetățenilor tineri ai UE cu privire la beneficiile traiului în Uniunea Europeană. Campania este derulată prin Reprezentanțele Comisiei Europene în statele membre ale UE, în perioada mai 2018 – mai 2019.

Cercetările arată că multe persoane nu își cunosc drepturile care decurg din calitatea lor de cetățeni ai UE. De exemplu, știați că puteți solicita daune de pana la 1.200 EUR în cazul în care bagajul dumneavoastră nu este găsit la aterizare? Sau că puteți beneficia de sprijin din partea oricărui stat membru al UE, în cazul în care țara dumneavoastră nu are ambasadă în locul unde vă aflați, oriunde in lume?

Printr‐o colecție de povești captivante, informații uzuale și date interesante, #EUandME are drept obiectiv să îi ajute pe tinerii europeni să descopere sprijinul de care pot beneficia din partea UE pentru a face ceea ce le place.

Cum se poate implica organizația mea?
∙ Reprezint o companie, o asociație antreprenorială sau o rețea profesională:
Citiți și promovați informațiile de pe https://europa.eu/euandme/en/ cu privire la numeroasele tipuri de sprijin oferite de UE antreprenorilor tineri, precum și la consilierea care poate fi furnizată prin intermediul Rețelei Enterprise Europe. Încurajați‐i pe membrii organizației dumneavoastră să utilizeze programe de dezvoltare profesională susținute de UE, cum ar fi Erasmus Pro sau Garanția pentru tineret, în vederea dezvoltării
competențelor și stimulării carierei lor.

∙ Reprezint un grup de studenți sau o universitate:
UE oferă oportunități nesfârșite de studiu, formare sau voluntariat in străinătate. Aflați tot ceea ce trebuie să știți de pe site‐ul https://europa.eu/euandme/en/ și vorbiți‐le studenților despre programele Erasmus+, EURES sau Corpul european de solidaritate.

∙ Reprezint o organizație de tineret (în domeniile sportului, culturii, cultelor etc.) sau orice altă organizație civilă/partid politic/organism public care se ocupă cu problemele tinerilor:
Aflați care sunt pasiunile membrilor organizației dumneavoastră! Sunt aventurieri nerăbdători, cu un puternic dor de ducă? Sau sunt dedicați navigării pe internet?
Indiferent de interesele acestora, UE oferă programe și oportunități pentru a‐i ajuta să își realizeze pe deplin potențialul. Toate informațiile relevante pot fi găsite online pe euandme.eu.
Pentru a vă implica și a‐i sprijini pe membrii organizației dumneavoastră să își urmeze pasiunile, descărcați pachetul informativ accesand linkul: https://euandme‐stakeholder‐toolkit.prezly.com/

Platforma #EUandME reprezintă o colecție de informații, date, statistici, povești și filme, concepută să furnizeze publicului-țintă cunoștințe practice și să îi invite să își împărtășească ideile despre beneficiile pe care le au datorită faptului că trăiesc în UE.

Informațiile de pe platformă sunt structurate pe cinci teme legate de drepturile dobândite, care corespund intereselor cetățenilor europeni tineri. Aceste teme sunt mobilitatea, digitalizarea, abilitățile și afacerile, durabilitatea și drepturile. Fiecare temă conține câteva pagini informative privind diversele avantaje și beneficii ale traiului în UE, cetățenii putând descoperi exact care le sunt drepturile – și cum să beneficieze de aceste avantaje – prin intermediul paginilor de pe platformă.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol