Au început înscrierile la Concursul ”Juvenes Translatores” 2016

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene (DG Traduceri) organizează concursul de traducere Juvenes Translatores 2016, care se adresează școlilor din Uniunea Europeană. Juvenes Translatores este un concurs anual de traducere destinat elevilor cu vârsta de 17 ani.
Ediția din 2016 (la care pot participa elevii născuți în 1999) va avea loc în ziua de 24 noiembrie.
Pentru a participa, școlile trebuie să se înscrie în perioada 1 septembrie20 octombrie (detalii în regulament).

După 20 octombrie, va avea loc o tragere la sorți în rândul școlilor care s-au înscris, în vederea selectării celor care vor participa la concurs.

Fiecare dintre școlile selectate va trebui să aleagă între doi și cinci elevi participanți și să introducă în baza de date numele lor și combinațiile de limbi alese de aceștia, până cel târziu la data de 21 noiembrie 2016.

Școlile vor răspunde de organizarea evenimentului pe plan local, adică de toate detaliile practice, precum punerea la dispoziție a incintei, a personalului și a infrastructurii informatice necesare și asigurarea bunei desfășurări a testului, în condiții echitabile și imparțiale.

TESTUL DE TRADUCERE

Testul va avea loc la data de 24 noiembrie 2016. În această zi, DG Traduceri le va trimite școlilor textele care urmează a fi traduse (textele-sursă). Testul se va desfășura în conformitate cu modalitățile prevăzute de către școli. Traducerile trebuie încărcate în aceeași zi în baza de date gestionată de DG Traduceri.

DG Traduceri va evalua lucrările și va alege câte o traducere câștigătoare pentru fiecare stat membru al UE.

CEREMONIA DE DECERNARE A PREMIILOR

Câștigătorii vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2017. DG Traduceri va suporta costurile de călătorie și de cazare ale laureatului, ale unui alt adult însoțitor și ale unui profesor pentru fiecare stat membru.

Profesorii responsabili trebuie să consulte periodic site-ul JT, pentru a fi la curent cu ultimele informații.

Website-ul concursuluihttp://ec.europa.eu/translatores/index_ro.htm

Facebook-ul concursuluihttps://www.facebook.com/translatores

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol