Acces simplificat la documentele UE: PublicAccess.eu

PublicAccess.eu este un proiect-pilot lansat în 2015 de Parlamentul European pentru a facilita accesul online la o gamă mai largă de documente neclasificate ale instituțiilor UE și pentru a spori transparența procesului decizional al UE.

Proiectul, implementat de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, este format din trei axe principale:

  • site-ul demonstrativ;
  • adăugarea unor noi categorii de documente în EUR-Lex;
  • un studiu privind accesul integrat la documentele puse la dispoziția publicului de instituțiile, agențiile și organele UE.

Site-ul demonstrativ vă oferă posibilitatea de a vizualiza fiecare dintre cele cinci acte, în patru moduri diferite: cronologie, procedură, autor și tip. Obiectivul site-ului demonstrativ este de a evidenția și testa modalități noi și inovatoare de a prezenta informațiile juridice, pe baza câtorva acte legislative special preselectate.

Indiferent de modul de vizualizare, puteți întotdeauna alege dacă doriți să vedeți toate documentele disponibile (Vizualizare expert) sau doar pe cele mai importante (Vizualizare simplă). Puteți filtra rezultatele aplicând criterii din celelalte trei vizualizări.
Documentele sunt disponibile în toate versiunile lingvistice în care au fost create. Sunt însoțite de o serie de elemente, cum ar fi informațiile cu privire la document și listele cu documente conexe. Pentru unele documente sunt disponibile funcționalități suplimentare. Printre acestea se numără posibilitatea de a extrage și de a partaja informații bibliografice referitoare la document și la părțile sale componente, precum și posibilitatea de a previzualiza structura documentului fără afișarea conținutului său.

Detalii: http://showcase-publicaccess.publications.europa.eu/ro/article/how-it-works.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol