𝗠𝗲𝗰𝗮𝗻𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆

𝗠𝗲𝗰𝗮𝗻𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ oferă oportunități fără precedent pentru grăbirea recuperării economice în Europa și întărirea obiectivelor și angajamentelor legate de dubla tranziție: verde și digitală.
☑️Statele membre trebuie să pregătească planuri naționale de redresare și reziliență care includ pachete coerente de reforme și proiecte de investiții publice. Pentru a fi susținute financiar din acest Mecanism, reformele și investițiile trebuie implementate până în 2026.
☑️Planurile trebuie să se adreseze în mod eficace provocărilor identificate în cadrul Semestrului European, în mod particular la recomandările specifice de țară adoptate de către Consiliu.
☑️Planurile trebuie să includă măsuri care adresează provocările și beneficiază de pe urma tranzițiilor verde și digitală.
Fiecare plan trebuie să contribuie la cele 4 dimensiuni stabilite prin Strategia Anuală de Creștere Sustenabilă 2021, care a lansat anul acesta ciclul Semestrului European:
✅sustenabilitate a mediului
✅productivitate
✅echitate
✅stabilitate macro-economică.
ℹPentru mai multe informații poți accesa: http://bit.ly/MRR-Info sau secțiunea specială de întrebări și răspunsuri dedicată Mecanismului de redresare și reziliență: http://bit.ly/QA-MRR
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol