𝐕𝐮𝐥𝐜𝐚𝐧𝐮𝐬 𝐢̂𝐧 𝐉𝐚𝐩𝐨𝐧𝐢𝐚

Programul constă în 𝑠𝑡𝑎𝑔𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑎̆ în domeniul industrial pentru studenții din Uniunea Europeană/COSME.
Prin acest program se urmărește să se îmbunătățească și să se stimuleze cooperarea industrială și înțelegerea reciprocă dintre 𝗝𝗮𝗽𝗼𝗻𝗶𝗮 𝘀̦𝗶 𝗨𝗘.
𝘚𝘵𝘶𝘥𝘦𝘯𝘵̦𝘪𝘪 𝘶𝘳𝘮𝘦𝘢𝘻𝘢̆:
• un seminar de o săptămână despre Japonia;
• un curs intensiv de patru luni de limba japoneză;
• un stagiu de practică de opt luni într-o companie japoneză.
𝘚𝘵𝘶𝘥𝘦𝘯𝘵̦𝘪 𝘦𝘭𝘪𝘨𝘪𝘣𝘪𝘭𝘪:
• cetățeni din statele membre UE sau statele COSME;
• studenți din următoarele domenii: știința calculatoarelor, inginerie, inginerie mecanică, chimie, electronică, biotehnologie, inginerie electrică, fizică, telecomunicații, inginerie nucleară, inginerie civilă, ingineria materialelor, sisteme de producție.
Studenții trebuie să se afle în cel puțin al patrulea an de studiu la o universitate din UE/COSME și în penultimul an de doctorat. În conformitate cu reglementările universităților respective, studenții urmează fie cursuri universitare, fie cursuri postuniversitare și au capacitatea de a urma un curs în afară – ca o parte recunoscută a cursurilor lor sau ca un an de pauză. Studenții trebuie să prezinte un certificat de înscriere la universitate înainte de a începe programul.
𝘚𝘶𝘱𝘰𝘳𝘵:
Acest program este finanțat de Centrul pentru Cooperare Industrială UE – Japonia și de companii gazdă japoneze. Candidații admiși primesc granturi (1.900.000 Yen) pentru acoperirea cheltuielilor de transport în și din Japonia și a cheltuielilor de subzistență în Japonia. Totodată, participanții sunt scutiți de taxele de școlarizare pentru cursurile de limbă si seminar, iar cazarea este gratuită în timpul seminarului, cursului de limbă și stagiului de practică.
𝘚𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵̦𝘪𝘢 se face pe baza performanțelor academice, opiniei tutorilor, cunoștințelor de limba engleză (scris și vorbit), motivației candidaților și atitudinii lor față de relațiile UE – Japonia, precum și abilității lor de a se adapta la o cultură diferită.
🕔⏰𝙏𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣 𝙡𝙞𝙢𝙞𝙩𝙖̆: 20 𝙞𝙖𝙣𝙪𝙖𝙧𝙞𝙚 2020.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol