”Zilele antreprenor junior” – Bistrița, 1-2 octombrie 2011 / Eveniment în Rețeaua Europe Direct

10 tineri din Baia Mare vor participa la Zilele “Antreprenor junior”, la Bistriţa, pe 1 și 2 octombrie 2011. Evenimentul este organizat pentru tineri din 3 județe (Bistrița-Năsăud, Cluj și Maramureș) de Centrul Europe Direct Bistriţa, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Transilvania de Nord şi Centrul Europe Direct Maramureş și este parte a colaborării dintre cele 3 centre în cadrul Rețelei de centre de informare Europe Direct.

Centrul Europe Direct Maramureș i-a selectat pe cei 10 tineri ca recompensă pentru  implicarea în activități europene și de voluntariat: 4 elevi care s-au remarcat la Tabăra antreprenorială media de la Leghia și la Concursul realizat cu prilejul Zilei Europei, 3 reprezentanți ai noului Consiliu Local pentru Tineri coordonat de Primăria Baia Mare și 3 voluntari care activează în cadrul centrului. Participanţii la eveniment vor fi însoţiţi de 2 reprezentanţi ai Centrului Europe Direct Maramureş.

Participanți din partea Centrului Europe Direct Maramureș:

 1. Sonia Petrețchi – Liceul de Artă Baia Mare
 2. Anamaria Șovre – Liceul de Artă Baia Mare
 3. Adrian Hidegcuti – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare
 4. Ștefan Curpaș – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare
 5. Oana Bejan – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare
 6. Denisa Butean – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare
 7. Ioana Mihai – Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare
 8. Iulia Patricia Ciolte – Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare
 9. Oana Iluț – Studentă Universitatea de Nord Baia Mare
 10. Oana Mărieș – Studentă Universitatea Bogdan-Vodă Baia Mare

Obiectivul „Zilelor Antreprenor Junior” este dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi încurajarea dialogului şi împătăşirii de bune practici în domeniul antreprenorial, în rândul copiilor şi tinerilor. În acelaşi timp, evenimentul, dedicat Anului European 2011 al Voluntariatului, îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la importanţa voluntariatului în exercitarea cetăţeniei active şi responsabile.

Evenimentul include:

–            În data de 1 octombrie – Târgul „Antreprenor Junior” – acţiune caritabilă în cadrul căreia copii vor amenaja standuri cu produse confecţionate de ei, pe care vor trebui să le valorifice. Fondurile strânse din vânzarea produselor vor fi donate unei organizaţii non-guvernamentale.

–            În data de 2 octombrie – Sesiuni de instruire în domeniul voluntariatului şi antreprenoriatului pentru copii şi tineri.

Târgul antreprenorial de la Bistriţa este parte a acţiunilor derulate în parteneriat de cele 3 centre Europe Direct, în anul 2011. Centrul Europe Direct din Cluj a organizat în iunie, la Leghia, Jud. Cluj, “Tabăra antreprenorială media pentru tineri”, iar Centrul Europe Direct Maramureş va organiza la Baia Mare, la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, un atelier de creativitate și voluntariat.

Pentru Zilele Antreprenor Junior, Centrul Europe Direct Bistriţa va asigura corturile pentru standuri, dotate cu mese de plastic și scaune, precum și masa şi o noapte cazare pentru 10 tineri participanţi şi 1 însoţitor/fiecare centru partener. Costurile de transport vor fi suportate de fiecare centru în parte.

 1. Nu există încă păreri pentru acest articol