Școala nr. 1 Moisei este din nou un exemplu pentru noi toți, prin acțiunea de protecția mediului ”PLANT A TREE FOR PEACE”

Activitatea ecologistă a fost organizată pe 21 septembrie 2012, în cadrul proiectului internațional „PLANT A TREE FOR PEACE” derulat de Școala nr. 1 Moisei. 40 de elevi din clasele a VII-a B și a VIII-a B, împreună cu cadre didactice, oficialități locale și mass-media au plantat 100 de puieți de conifere, în zona Mănăstirii Moisei.
Obiectivele proiectului:

– Informarea elevilor depre Ziua Internatională a ONU pentru Pace și despre cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului pe care cele 192 de state membre ONU au convenit să le atingă până în anul 2015.

– Conștientizarea elevilor că pentru o dezvoltare durabilă este necesară  pacea pe întreaga planetă.

– Informarea elevilor despre faptul că evenimentul nu este întâmplător, că acesta se încadrează în  campania anuală și globală  pentru mediu și pace, organizate de ENO și LeAF.

– Formarea unei atitudini prietenoase de protejare a mediului, prin implicarea directă în acțiunea de plantare de copaci, ca simbol ce ne amintește de mediu și în același timp de cooperararea școlilor din întreaga lume.

– Implicarea școlii și a comunității locale în proiecte de parteneriat de colaborare cu impact în educarea elevilor și integrarea acestora în viața socială a localității.

COORDONATORI: prof. ȘOVAN DAN, prof. URDA MARIA, prof. TOMOIAGĂ MARINELA, prof. TOMOIAGĂ IRINA

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol