Ziua Europei la Grădinița cu program prelungit Șomcuta Mare

Grădinița Șomcuta Mare a fost gazda celei de-a III-a ediții a Concursului Județean ”Ce știm despre Europa”, organizat pentru a celebra împreună cu cei mici, Ziua Europei 2012. La eveniment au participat 23 de grădinițe din județul Maramureș: Baia Mare, Mireșu Mare, Tulghieș, Pribilești, Iadăra, Remetea Chioarului, Berchez, Vărai, Valea Chioarului, Mesteacăn, Vălenii Șomcutei, Buteasa, Finteușu Mare, Hovrila, Șomcuta Mare.

Evenimentul a debutat cu spectacolul interșcolar ”Steluțele Europei”, în cadrul căruia copiii au prezentat scurte momente artistice despre valorile și tradițiile europene. Finalul spectacolului a fost marcat în mod festiv cu un joc de baloane de săpun, care a contribuit la bucuria micuților.

În cadrul concursului care s-a desfășurat după spectacol, cele 23 de echipe alcătuite din câte 3 copii s-au concentrat timp de 1 oră și au răspuns provocărilor pregătite de organizatori, prin completarea sarcinilor din caietele de concurs. Tematica pentru concurs s-a referit la câteva subiecte europene adaptate puterii de înțelegere a copiilor, iar modul de abordare a fost similar cu cel al activităților derulate îm mod obișnuit la clasele pregătitoare pentru școală.

După evaluarea realizată de juriul format din cadre didactice cu experiență și din reprezentantul Centrului Europe Direct Maramureș, micuții participanți la concurs au fost premiați cu diplome și cărți.

Centrul Eurpe Direct Maramureș a oferit cărți educative pentru copii, iar cadrele didactice au primit CD-uri cu jocuri creative și interactive pe teme europene, pregătit de Repreyentanța Comisiei Europene în România.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol