Ziua Europei la Dumbrăvița

Cu prilejul Zilei Europei 2012, elevii și cadrele didactice de la școlile din comuna Dumbrăvița și satele aparținătoare s-au reunit la Căminul cultural Rus, în cadrul unui eveniment organizat la inițiativa și cu sprijinul UACE Dumbrăvița, care se implică activ în viața comunității.

În fața unui public numeros de peste 200 de copii și invitați, elevi din clasele a VII-a și a VIII-a au susținut 12 prezentări interesante și documentate despre istoria și valorile Uniunii Europene, dar și cu informații inedite din statele membre.

Și elevii mai mici au participat activ la eveniment, la concursul de lucrări artistice: desene, colaje, machete, prin care și-au exprimat viziunea asupra a ce înseamnă sau ce ar trebui să reprezinte Europa. Creațiile copiilor au fost expuse pe scenă, contribuind la atmosfera de sărbătoare care a fost completată de entuziasmul micilor participanți din public.

Au fost acordate premii și diplome din partea UACE Dumbrăvița și mențiuni din partea Centrului Europe Direct Maramureș atât pentru secțiunea ”Prezentări”, cât și pentru secțiunea ”Creații artistice”.

Centrul Europe Direct Maramureș a primit cu bucurie invitația de a participa la eveniment și a pregătit un stand cu materiale de informare pe teme europene, a prezentat un filmuleț educativ despre diversitatea europeană și a oferit premii elevilor și cadrelor didactice care au participat la cele două concursuri.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol