Vizionare de filme interactive 18 apr 2019

În ziua de 18.04.2019 ne-am întâlnit din nou cu tinerii la o vizionare de scurtmetraje marca UE, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare.
Am vizionat scurtmetraje legate de protecția mediului în Uniunea Europeană, despre mobilitatea persoanelor (călătorii, studii, muncă), despre oportunități și drepturi în era digitală (comerț online). Am dezbătut drepturile personale ale tinerilor în calitate de cetățeni ai unui stat membru UE, despre respectul reciproc și toleranță și nu în ultimul rând despre exercitarea dreptului civic de a participa la alegerile europene din luna mai.

Pe lână scurtmetrajele #EUandMe având în vedere finalizarea competiției de filme scurte „Proud of our Heritage, Open to the World” (Mândri de moștenirea noastră, deschiși lumii), realizate direct de către cetățeni din UE și statele vecine, am discutat despre ce înseamnă moștenirea culturală. Am vizionat filmul ales de juriu ca și câștigător al competiției („A Homogeneous whole”, Italia), dar și alegerea publicului („ROM”, Turcia).

Mulțumim participanților și profesorilor însoțitori și le dorim o vacanță liniștită!
#Shortfilms #EUandMe #EuropeForCulture #CulturalHeritage

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol