ROBOT4ALL la Liceul Tehnologic ”Marmația” din Sighetu Marmației

Marți, 26 Noiembrie 2019, Fundația CDIMM Maramureș a făcut o prezentare a proiectului ROBOT4ALL finanțat prin Programu Erasmus+, la Liceul Tehnologic ”Marmația” din Sighetu Marmației.
Cu această ocazie s-a demarat înființarea ”Clubului de Robotică” al liceului, cu sprijinul conducerii liceului și al cadrelor didactice de specialitate.
Fundația CDIMM Maramureș a donat Cercului de Robotică al acestui liceu 2 kit-uri EL KIT 012 UNO Project Smart Robot Car Kit v 3.0.
Echipa responsabilă de implementarea în Județul Maramureș a proiectului ROBOT4ALL a prezentat platforma ”RUBOT4ALL Academy” realizată în cadrul acestui proiect.
Scopul general al proiectului ROBOT4ALL este de a crea o strategie de integrare a programării și roboticii în școlile care oferă educație profesională. Această strategie se focalizează pe realizarea unei platforme online bazate pe Moodle, ”Robot4All Academy”, combinată cu un set materiale didactice gratuite, accesibile pentru profesori, pentru a-l utiliza în clasă sau în contextul activităților de după-amiază, cum ar fi Cercurile de robotică. Abordarea acestui proiect este centrată pe operarea cu limbajul de programare C++ și utilizarea componentelor hardware Arduino.
Platforma interactivă “Robot4All-Academy” oferă:
– Evaluare competențe de programare și robotică
– Testare competențe de programare și robotică
– Sistem de insigne pentru recompensare
Mulțumim colectivului de cadre didactice și elevilor Liceul Tehnologic ”Marmația” pentru sprijin și implicare în această activitate.

Album deschidere club robotica ltm sighet 26 nov2019 from Radu Big

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol