Conferința interjudețeană ”Europa în școala noastră”, organizată de Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare

Pe 31 mai am fost în vizită la Șomcuta Mare, cu prilejul Conferinței interjudețene ”Europa în școala noastră”, care a reunit elevi și cadre didactice de la mai multe școli și licee din județul Maramureș, precum și oaspeți din județul Satu Mare și lucrări transmise din Galați. Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic Șomcuta Mare, în cadrul Proiectului educațional ”Călătorim prin Europa” aflat în 2016, la a V-a ediție.

Tema anului 2016 a vizat realizarea de postere care să ilustreze activitățile pe teme europene derulate în școli. În jur de 20 de echipe de alcătuite din câte un elev și un profesor de la mai multe școli maramureșene și din Satu Mare și Galați au pregătit postere interesante și au prezentat activități interesante și inovative, prin care au promovat cetățenia și valorile europene, dar și frumuseți și valori naturale, istorice și spirituale specifice statelor membre.

Cu acest prilej a fost lansată Revista ”Călătorim prin Europa”, care cuprinde un material despre acest proiect educațional, un articol al Centrului Europe Direct Maramureș, precum și mai multe creații literare și artistice ale elevilor, realizate în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului.

 

Gazdele de la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare au pregătit și momente artistice surpriză, în cadrul cărora elevii și-au demonstrat talentul în domeniul muzicii, dansului și teatrului.

Centrul Europe Direct Maramureș este partener în cadrul acestui eveniment anual, împreună cu Inspectoratul Școlar Maramureș, Centrul de Resurse Educaționale Maramureș, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Șomcuta Mare.

La finalul acțiunii, toți participanții au primit diplome din partea organizatorilor. Centrul Europe Direct Maramureș a pregătit un stand de informare și a acordat elevilor broșuri educative și baloane.

Felicitări tuturor!

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol