Cluj-Napoca este Capitala europeană a tineretului 2015

Tema centrală a activităților care au loc în Cluj-Napoca în anul 2015 este SHARE: spațiu, cultură, putere, lucru, bucurie, credință, viziune comună și valori europene.

În timpul programului de un an, Cluj-Napoca vrea să pună în contact tineri la nivel local și european prin stimularea startup-urilor, finanțare, voluntariat, turism și participare în proiecte și evenimente. Organizațiile sunt invitațe să includă proiectele lor în calendarul Capitalei Europene a Tineretului, iar tinerii pot să își trimită ideile sau să se înscrie ca voluntari.

Tipurile de evenimente care sunt incluse în programul din Cluj-Napoca pot implica participarea comunității locale, evenimente internaționale de tineret, proiecte virtuale, proiecte axate pe muncă și schimburi de studenți. Exemple de proiecte: Voluntarii Academiei, Bugetare participativă și CONNECTOR – un eveniment despre învățarea nonformală.

Titlul Capitala Europeană a Tineretului a fost lansat de Forumul European al Tineretului pentru a încuraja dezvoltarea de idei noi și proiecte inovatoare în ceea ce privește participarea activă a tinerilor în societate și de a promova cooperarea privind politicile de tineret la nivel local și european. Titlul este acordat printr-un concurs de programe deschise pentru oraşe din 49 de țări.

Pentru mai multe informații cu privire la evenimentele și proiectele care vor avea loc în contextul Cluj-Napoca: Capitala Europeană a Tineretului 2015, vizitați site-ul: http://www.cluj2015.eu/ sau urmăriţi pagina de facebook: https://www.facebook.com/cluj2015.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol