„Ce Face EUropa pentru Mine?” la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini

Ieri, 11 decembrie 2019, la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” de la Seini, am organizat ultimul eveniment din acest an marca „Ce Face EUropa pentru Mine?”.
Campania desfășurată de a lungul anului 2019 a urmărit prezentarea platformei dedicate https://what-europe-does-for-me.eu , în prima parte ne-am concentrat pe alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, iar acum la ultimele prezentări am încercat să ne conexăm la teme de actualitate, cum a fost spre exemplu Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie).
Având în vedere că publicul prezent a fost constituit din tineri, am optat pentru câteva mențiuni generale legate de Programul Erasmus+, permisele de călătorie DiscoverEU (pentru cei care anul viitor vor împlini 18 ani) și Corpul European de Solidaritate. Am oferit scurte informații despre protecția drepturilor omului în Uniunea Europeană și am discutat rezultatele ultimului sondaj de tip Eurobarometru, conform căruia drepturile omului, libertatea de exprimare, egalitatea de gen sunt în topul listei valorilor fundamentale europene.
Fiind în mijlocul unor elevi care studiază la un liceu cu profil tehnologic, ne-am gândit că ar fi interesant să vedem aflăm împreună mai multe date legate de sectorul agricol din Uniunea Europeană și împreună am parcurs un chestionar de 10 întrebări propus de EuroStat, Serviciul Statistic al Comisiei Europene. Așa am aflat împreună, că România este „fruntașă” între statele membre în ceea ce privește contribuția sectorul agricol la Produsul Intern Brut (PIB), respectiv 4,1% pentru anul 2018. De asemenea România este statul membru în care, la nivelul anului 2018, valoarea producției de culturi agricole a fost de 3 ori mai mare decât valoarea producției animaliere.
Am profitat de această ocazie pentru a felicita colectivul de elevi și profesori ai Liceului „Alexiu Berinde” și de a le înmănă diplome simbolice pentru obținerea titlului de Școală Ambasador a Parlamentului European în România. Activitățile pe care le vom desfășura în parteneriat cu această instituție de învățământ vor continua și în anul 2020.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol