Campania ”Europa, casa noastră”: Profesorul Dan Șovan (Moisei) a câștigat o excursie la Bruxelles, pentru a patra oară
În perioada 08-10 februarie 2016, profesorul Şovan Dan, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moisei, a participat împreună cu alţi 25 de profesori din ţară, la un training de informare pe tematici europene, organizat la Bruxelles, pentru câștigătorii Campaniei de proiecte educaționale ”Europa, casa noastră”, Ediția 2015.
Profesorul Dan Șovan este câştigător pentru a patra oară, al unei excursii la Bruxelles, în cadrul campaniei „Europa, casa noastră”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene din România.
Subiectele abordate în cadrul trainingului au fost: Rolul Comisiei Europene ca organ executiv al Uniunii Europene, Erasmus plus în România, Politica europeană de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor, Politicile de instruire şi formare ale Comisiei Europene în România, Politici şi instrumente europene pentru educaţie şi formare în România, Instrumente de voluntariat ale tinerilor din România.
”În derularea proiectului educaţional câştigător pentru anul şcolar 2015/2016 m-am bucurat de sprijinul logistic al organizaţiei Europe Direct Maramureş, în special al doamnei Margareta Căpâlnean, care mi-a pus la dispozitie resursele informaţionale necesare desfăşurării diverselor activităţi educative nonformale cu elevii, precum şi de fructuoasa colaborare cu doamna profesor Tomoiagă Marilena de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moisei”, a menționat dl. profesor Dan Șovan.
Dornic să împărtăşească experienţa vizitei la Bruxelles, profesorul Şovan Dan va disemina în rândul colegilor profesori şi elevilor, informaţiile primite în cadrul acestei vizite şi încurajează profesorii din judeţ să se înscrie în proiectele de mobilitate şi formare profesională, promovate de programul european „Erasmus plus”.
Context
”Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală, menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România. Elevii participanţi trebuie să fie coordonaţi de învăţători sau profesori.