Campania ”Europa, casa noastră” – a vizitat două școli din Maramureș și în anul 2012

Pe data de 26 octombrie 2012, echipa care derulează a doua ediție a Campaniei de informare “Europa, casa noastră” a ajuns în judeţul nostru, la Colegiul Naţional “Gheorghe Șincai” din Baia Mare și la Şcoala cu clasele I-VIII ”Ioan Popescu de Coaș” din Coaș.http://europedirect.cdimm.org/europa_bm/album/slides/DSC_0008.JPG
http://europedirect.cdimm.org/europa_coas/album/slides/DSC_0055.JPGCamelia Enăchioiu, membră a echipei de organizare a campaniei în numele Reprezentanței Comisiei Europene în România,  le-a vorbit elevilor băimăreni despre leadership și despre Concursul Lider European, iar împreună cu elevii din Coaș, a discutat despre subiecte europene de interes pentru şcolari.

Invitații de pe plan local, Diana Sabo – Asociația DEIS Baia Mare, Emil Pop – Asociația EcoLogic Baia Mare și Margareta Căpîlnean – Centrul Europe Direct Maramureș, au prezentat elevilor de la ”Șincai” activitățile pe care le organizează cu tinerii și în folosul acestora și au vorbit despre beneficiile implicării elevilor în acțiuni extrașcolare.

Informații și fotografii:

Tinerii de la ”Șincai” și-au exprimat interesul și disponibilitatea de a participa la astfel de activități de voluntariat, precum și intenția de a se înscrie la Concursul Lider European, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Fotografii de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare

La rândul lor, elevii din clasele V-VIII de la Școala Coaș au răspuns cu entuziasm la invitația oaspeților de a discuta despre diversitate și valori europene. Școlarii au demonstrat că subiectele europene le sunt familiare, fiind obișnuiți cu astfel de activități derulate sub îndrumarea atentă a inimoșilor lor profesori. Întâlnirea s-a încheiat festiv, cu intonarea Imnului Uniunii Europene.

Fotografii de la Școala ”Ioan Popescu de Coaș” Coaș

Toți participanții la cele două întâlniri au primit Agenda Europa 2012-2013, din partea echipei Campaniei ”Europa, casa noastră”. Centrul Europe Direct Maramureș a organizat la fiecare întâlnire câte un punct de informare cu materiale europene pentru a fi distribuite elevilor și cadrelor didactice.

Mai multe informații despre Campania ”Europa, casa noastră”, în Maramureș: http://europedirect.cdimm.org/evenimente/campania-%E2%80%9Deuropa-casa-noastra%E2%80%9D-in-vizita-la-2-%C8%99coli-din-maramure%C8%99

Mai multe informații despre Campania ”Europa, casa noastră”: http://www.europacasanoastra.ro/

Mai multe informații despre Concursul Lider European: http://www.europacasanoastra.ro/lider-european.html

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol