Școala ”George Coșbuc” Baia Mare – elevi europeni, într-o școală europeană

Pe 20 noiembrie 2012, Centrul Europe Direct Maramureș a participat la o vizită de informare la Școala ”George Coșbuc” Baia Mare, la invitația profesorilor coordonatori ai activităților dedicate ”Festivalului șanselor tale” și înscrise în Campania ”Europa, casa noastră”. La acțiunea ”Elev, european  într-o școală europeană” au participat peste 50 de elevi ai claselor a VI-a A și B, sub îndrumarea profesoarelor Denisa Buzilă Gârda și Aurelia Gabriela Vanca.

Elevii Avram Paula (clasa a VI-a A), Moraru Dora și Ont Catalin (clasa a VI-a B) au pregătit eseuri despre cum înțeleg ei să fie ”elev european, într-o școală europeană”. Eseurile vor fi publicate pe site-ul nostru.

FOTOGRAFII: http://europedirect.cdimm.org/Cosbuc/album/index.html

Directorul școlii le-a vorbit elevilor despre beneficii și obligații care ne revin în calitate de cetățeni europeni.

Margareta Căpîlnean a prezentat activitatea Centrului Europe Direct Maramureș, câteva resurse europene educative: Colțul copiilor, Generation Awake, Premii și concursuri pentru elevi, precum și 2 filmulețe despre diversitatea europeană.

Împreună cu elevii am purtat o scurtă discuție despre importanța implicării acestora în activități extrașcolare care contribuie la dezvoltarea de aptitudini, dar care să fie și benefice pentru societate.

În cadrul acțiunii am organizat și un stand cu materiale de informare pe teme europene, care să fie folosite în Centrul de documentare al școlii.

În final, copiii au primit din partea Centrului Europe Direct Maramureș, cărți de la Uniunea Europeană și pixuri Europe Direct Maramureș, iar elevii cei mai activi au fost recompensați cu tricouri promoționale.

1 Response la “Școala ”George Coșbuc” Baia Mare – elevi europeni, într-o școală europeană”


  1. ”Sunt elev european, într-o şcoală europeană” – Eseuri ale elevilor de la Școala ”George Coșbuc” Baia Mare at Centrul Europe Direct Maramures

    […] Iată ce înseamnă pentru 3 elevi din clasa a VI-a să fie ”elevi europeni, într-o școală europeană”. Eseurile au fost pregătite cu prilejul acțiunilor dedicate Festivalului șanselor tale: http://europedirect.cdimm.org/evenimente/%C8%99coala-%E2%80%9Dgeorge-co%C8%99buc%E2%80%9D-baia-mare-… […]