EUROPA – Resursă pentru inovatori și întreprinzători

Miercuri, 21.10.2020, am discutat online, cu o serie de invitați din mediul academic și cel antreprenorial cu privire la resurse destinate sectorului privat și colaborării în domeniul cercetării și inovării.
Am primit informații legate de platforme care permit accesul la resurse umane în domeniul cercetării și inovării (cu trimitere din pagina oficială a UEFISCDI https://uefiscdi.gov.ro/ ), de proiecte finanțate prin programul Orizont 2020 care înglobează în cadrul unor parteneriate internaționale și autorități publice locale pentru crearea unui ecosistem de inovare cât mai propice dezvoltării și colaborării.
Am discutat despre legătura dintre fondurile europene cheltuite într-un stat membru și creșterea economică, sustenabilitatea proiectelor și prognozele Comisiei Europene legate de dezvoltarea mediului de afaceri.
Nu în ultimul rând participanții au expus proiecte finanțate prin asistența externă care au la bază inovarea și care își găsesc aplicarea în procesul de producție. Au fost discutate și problemele existente în proiecte finanțate (spre exemplu prin programul Start-Up Plus) pornind de la birocrație, controale excesive, lipsa de asistență pentru beneficiari, crize de personal instruit și nu în ultimul rând de clienți (în special în contextul pandemiei de COVID-19).
Am aflat despre existența mai multor proiecte locale care urmăresc să identifice parteneriate, atât în mediul privat cât și cel public și să identifice posibili beneficiari și servicii care pot fi oferite, de la soluții de tipul „living lab”, „test before invest”, până la instruiri dedicate schimbării viziunii manageriale și adoptarea pe scară largă a serviciilor digitale.
🙌Le mulțumim tuturor participanților pentru timpul care l-au acordat conferinței noastre în format online. Puteți urmări înregistrarea pe pagina noastră de Facebook.
💬Evenimentul a fost planificat și organizat de către Centrul Europe Direct Maramureș (structură gazdă Fundația CDIMM Maramureș, partener Consiliul Județean Maramureș), fiind finanțat de către Comisia Europeană printr-un grant al activităților de comunicare ad-hoc pe tema Politicii de Coeziune a UE.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol