Schimb de experiențe și bune practici cu finanțare europeană

Schimb de experiențe și bune practici cu finanțare europeanăComisia Europeană a adoptat programul de cooperare inter-regională Interact, având ca scop crearea unei platforme centrale pentru schimbul de informații  și bune practici și pentru realizarea de inițiative comune.
Icon | INTERACT Joint Annual Work Plan 2015

Programul are la dispoziție în jur de 40 de milioane de euro și va finanța, în principal, proiectele și acțiunile dedicate îmbunătățirii capacității programelor de cooperare teritorială în domeniul gestiunii și controlului, precum și al comunicării rezultatelor obținute. Capacitatea de gestiune va fi îmbunătățită și prin implementarea unor demersuri inovatoare în domeniul cooperării, cum ar fi Grupul european pentru cooperare teritorială sau strategiile macro-regionale realizate de parteneri din diferite țări și administrații naționale.

Acțiunile și proiectele (cofinanțate în proporție de 85% prin Fondul de dezvoltare regională – FEDR) vor fi puse în practică prin Secretariatul Interact de la Bratislava (SK) și prin 4 birouri de informare, aflate la Turku (Finlanda), Valencia (Spania), Viena (Austria) și Viborg (Danemarca).

Context

Interact se adresează celor 28 de state membre UE, Norvegiei și Elveției. Programul are alocate 36,6 milioane de euro din FEDR pentru activitățile principale și 2,7 milioane pentru asistență tehnică. Asistența financiară europeană va fi completată de 7 milioane de euro din fonduri publice naționale.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol