Mai multă flexibilitate în folosirea fondurilor de dezvoltare rurală 2007 – 2013

Mai multă flexibilitate în folosirea fondurilor de dezvoltare rurală 2007 – 2013Un nou Regulament-delegat al Comisiei permite statelor membre să transfere 5% din aceste fonduri către o altă axă prevăzută în Programul de dezvoltare rurală, față de doar 3% cât era posibil până acum. Totodată, perioada în care statele membre trebuie să notifice acest lucru Comisiei a fost extinsă până la sfârșitul lunii septembrie.

Prin această măsură suplimentară de flexibilitate, statele membre au posibilitatea de a transfera fonduri alocate anterior unor măsuri neperformante, și care au fost folosite doar parțial, către alte priorități, în prezent sub-finanțate.

Context:

Decizia a fost adoptată ca răspuns la solicitările venite din partea statelor membre, îngrijorate că fondurile alocate în perioada 2007 -2013 rămase necheltuite vor fi dezangajate la finalul acestui an.

Comisia Europeană a adoptat noul regulament-delegat la începutul lunii iunie. Cele două luni în care Parlamentul European sau Consiliul UE puteau face comentarii asupra lui au expirat și noile norme au intrat în vigoare, ele fiind publicate în Jurnalul Oficial în data de 8 august.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol