Ziua Europei 2011, sărbătorită de Centrul Europe Direct Maramureș

120 de elevi și cadre didactice, precum și reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și cetățeni din Consiliul de Onoare Baia Mare au luat parte la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei – 9 Mai 2011, de Centrul Europe Direct Maramureș: Concursul pe teme europene pentru tinerii maramureşeni “Să cunoaștem patrimoniul european” şi Dezbaterea “Și EU sunt cetățean european – provocări EUropene ale prezentului”. Cu acest prilej a fost organizat și un stand de informare cu publicații pe teme europene primite de la Uniunea Europeană și de la Biroul Parlamentului European în România.
FOTO: http://europedirect.cdimm.org/9mai/album/index.html

De asemenea, în perioada 5-13 mai 2011, la Prefectura Maramureș și la Primăria Baia Mare au fost organizate 2 expoziții cu materiale europene, precum și cu fotografii de la acțiuni pe teme europene, organizate de Centrul Europe Direct Maramureș.
Galerie FOTO Expo Prefectura Maramureș:
http://europedirect.cdimm.org/panouri/album/index.html

Galerie FOTO Expo Primăria Baia Mare:
http://europedirect.cdimm.org/Primarie/album/index.html

În deschiderea evenimentelor de la Millennium, Dl Radu BIG, directorul Fundației CDIMM Maramureș (structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș) a vorbit despre importanța Zilei de 9 mai și a mulțumit participanților pentru că au răspuns invitației de a fi împreună de Ziua Europei.
Dl Aurelian Brâncuș, președinte al Consiliului de Onoare Baia Mare, și-a exprimat bucuria de a fi printre tineri implicați în astfel de acțiuni care pun în valoare atât creativitatea, cât și cunoștințele elevilor.

La concurs au participat 15 echipe alcătuite din elevi de la 8 școli și licee din Baia Mare, Școala din comuna Groși și elevi consilieri din Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare.
Juriul, alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și ai Consiliului de onoare Baia Mare au avut o grea misiune de a departaja prezentările echipelor înscrise în concurs.

În cadrul dezbaterii, tinerii consilieri din CLT și coordonatorul lor Onoriu Dan – Primăria Baia Mare, au făcut un bilanț al activității desfășurate în cei doi ani de mandat, aflat acum la final. Ei au împărtășit impresiile și experiența acumulată în calitate de reprezentanți ai elevilor la nivel local și au transmis colegilor prezenți îndemnul de a se implica în astfel de activități care contribuie la educarea colectivelor de elevi, dar sunt și benefice pentru dezvoltarea personală.

Evenimentele s-au desfășurat la Centrul Millennium Baia Mare, în cooperare cu Millennium Business Center Baia Mare, Primăria Baia Mare şi Consiliile Locale Copii şi Tineri Baia Mare.

1 Response la “Ziua Europei 2011, sărbătorită de Centrul Europe Direct Maramureș”


  1. Ziua Europei 2011 – Clasamentul Concursului at Centrul Europe Direct Maramures

    […] susţinător. FOTO: http://europedirect.cdimm.org/9mai/album/index.html Alte informații: http://europedirect.cdimm.org/noutati/ziua-europei-2011-sarbatorita-de-centrul-europe-direct-maramur… Premiile au constat în obiecte promoţionale primite de la Comisia Europeană şi Biroul […]