Siguranța aviației: șase recomandări, în urma prăbușirii zborului GermanWings 9525

Siguranța aviației: șase recomandări, în urma prăbușirii zborului GermanWings 9525Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a publicat, în data de 17 iulie, un raport în urma prăbușirii zborului GermanWings 9525. Raportul, care analizează concluziile preliminare ale investigației accidentului aviatic, evaluează viabilitatea reglementărilor europene în domeniul siguranței aviației.

Recomandările EASA:

– Principiul “două persoane în cabina de pilotaj în orice moment al zborului” ar trebui menținut;

– Piloții ar trebui să facă o evaluare psihologică înainte de a intra în serviciul companiei aeriene;

– Companiile aeriene ar trebui să utilizeze un program pentru depistarea aleatorie a consumului de droguri și alcool;

– Ar trebui stabilit un program riguros pentru supravegherea examinatorilor aero-medicali;

– Ar trebui constituită o bază de date aero-medicală la nivelul UE;

– Ar trebui puse în practică sisteme de sprijin pentru piloți în cadrul companiilor aeriene.

Comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a declarat: “Sunt recunoscătoare pentru munca rapidă și complexă realizată de EASA. Siguranța cetățenilor europeni este cel mai important lucru pentru politica de transport a Comisiei și raportul aduce o contribuție valoroasă. Dacă, pentru prevenirea accidentelor viitoare, trebuie aduse îmbunătățiri normelor europene de siguranță și securitate sau modului de aplicare a acestora, vom lua măsurile necesare la nivelul Uniunii.”

Comisia va analiza recomandările, ținând cont și de cele primite din alte surse, cum ar fi ancheta independentă condusă  de Autoritatea franceză de investigații și analiză pentru siguranța aviației. Dacă va fi necesar, vor fi formulate propuneri legislative concrete pentru îmbunătățirea reglementărilor europene în domeniul siguranței aviației.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol